Tambour-koukku koukutti

Kirjontaharjoituksia tehtäessä katselin malleja Pinterestistä, mutta niistä useat kuvalinkit menivät YouTube videoon. Hämmästyin mitä kaikkea helmillä voi kirjoa. En ole aiemmin edes ajatellut koko asiaa. Useassa videossa oli käytössä puuvarrellinen koukkuneula ja googletuksen tuloksena sille löytyi nimi Tambour-koukku. Kirjominen näytti sen verran hauskalta hommalta, että päätin hankkia sellaisen itsellenikin, jotta voin kokeilla onko se niin hauskaa hommaa miltä videoissa näytti. Google vinkkasi, että Villihelmi myy kyseistä koukkua (www.villihelmi.fi). Villihelmellä on verkkokauppakin mutta halusin koukun pikaisesti, joten lähdin käymään myymälässä. Myymälä olikin oikea aarreaitta, josta löytyi, jos jonkinlaisia helmiä sekä ihana henkilökunta, joka osasi opastaa aloittelijaa. Mukaan lähtikin koukun lisäksi hieman helmiä ja kestävää kirjontalankaa. Tambuor neulapakkaus sisältää kolme koukkua 0,7, 0,9 ja 1 mm. Helmiä valittaessa pitää huomioida helmen reiän koko, jotta neula sopii reiästä.

Ennen kuin pääsin testaamaan koukkua, tarvitsin kirjontakehyksen. Kotoa löytyi pieniä pyöreitä kirjontakehyksiä, mutta ne tuntuivat pieniltä tähän tarkoitukseen, joten hetken tuumailtuani päätin kehitellä isommat kehykset canvas-maalauspohjista. Poistin kahdesta 40 x 50 cm maalauspohjasta kankaat. Asettelin sifongin kehysten väliin ja puristin ne tiukasti yhteen sekä pöytälevyyn kiinni, näin pääsin työskentelemään ylä- ja alapuolelta. Kirjonta on helpompaa, kun kangas pysyy pingottuneena. Varmistin sen kiristämällä kangasta kehyksen ympärille nastoilla. Nyt kaikki tarvittava oli tehty, joten aloitin testikirjonnat.

Muutaman kirjontakokeilun jälkeen voin sanoa että tykkäsin hommasta. Testien jälkeen päätein tehdä 1/3 osa nukelle jonkinnäköisen asun, jossa on helmikirjonta.

Hahmottelin sifonkiin nuken varatalomallia ja piirtelin viivoja ja kaartoja ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Ajatuksena oli, että miehustassa olisi siellä täällä helmikirjontaa. Pikkuhiljaa huomasin, että olen täyttämässä koko kankaan pinta-alaa, mutta homma tuntui niin rentouttavalta että ajattelin että tehdään sitten näin. Helmetkin hupenivat vauhdilla, joten niitä piti hankkia lisää. Tällä kertaa ajattelin käydä tutustumassa Sinellin tarjontaan, kun se on lähempänä. Sieltä olikin samoja helmiä. Homma jatkui. Kuvasin työn etenemistä vaiheittain.

Kirjontaan meni 11 vuorokautta. Jokaisena päivänä tein työtä 6–8 tunta. Työ on erittäin hidasta mutta sillä saa aikaan näyttäviä koristeita. Tulevaisuudessa ajatuksissa on käyttää tätä tekniikkaa jonkin juhlapuvun koristekirjonnassa, mutta sitä ennen kirjontakehystä pitää kehitellä.  Isompaa työtä tehtäessä, kirjottua kangasta pitää voida rullata niin että työ ei mene pilalle. Tällöin nuppineulojen käyttö ei myöskään ole mahdollista sillä niistä jää jäljet kankaaseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: