Vuoden 2020 ompeluprojekti/osa 1 korsetti

Ompeluprojekti lähti liikkeelle tavanomaiseen tapaan. Helmamalli oli selvä, mutta korsetin malli mietitytti. Tein pari protoa, josta sitten valitsin mallin. Ennen varsinaisen mekkoprojektin aloitusta päätin tehdä harjoitusmielessä korsetin. Näin saisin testattua saumarakenteita ja varmistettua että korsetti on oikean kokoinen.

Kangasvarastoistani löytyi farkkukangas ja kuviopuuvillaa, joita oli jäänyt yli aiemmasta laukkuprojektista. Tukena käytin melko paksua joustamatonta puuvilla tukikangasta.

Kaavat oli valmiina, joten seuraavana vuorossa oli kankaiden leikkuu. Leikkasin osat isoilla saumavaroilla. Ompelin kerrokset: päälikangas, tukikangas ja vuori. Sen jälkeen yhdistin kerrokset toisiinsa. Silitin saumavarat auki ja hahmottelin korsetintukiluille kujat.

Seuraavana vuorossa oli luukujien ompelu. Etuosassa käytin spiraaliluita ja sivulla muovistasta korsetintukinauhaa. Olisin käyttänyt spiraaliluuta kaikkialla mutta sitä ei ollut tarpeeksi varastoissani, joten sivu- ja takaosissa käytin muovitukinauhaa. Puvussa tulen käyttämään vain spiraaliluuta,

Lopuksi piti vielä huolitella ylä- ja alareuna vinonauhalla. Poikkeuksellisesti kiinnitin vinonauhan koneella oikealle puolelle, jonka jälkeen käänsin reunan sisäpuolelle. En halunnut näkyvää tikkausta, joten kiinnitin vinonauhan sisäpuolelle käsiompeleella. Tämän jälkeen korsetti oli valmis.

Valmis korsetti. Nyt on hyvä lähteä valmistamaan itse pukua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: