Mekko bambuviskoosista

Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna oli ensimmäiset viralliset nettikäsityömessut. Aivan huippu idea, kun perinteisiä messuja ei Koronan takia voinut järjestää. Pitkin viikonloppua pääsi palaamaan messuille, tutkimaan tarjontaa ja myyjiä. Tein muutamat kangastilaukset lauantaina ja kankaat tuli tiistaina. Erittäin nopeaa toimintaa. Ensimmäisenä työnalle otin FabriKingin bambuviskoosin.

Bambuviskoosi oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en oikein tiennyt mitä odottaa. Paketin sisältö oli mieleinen. Kangas on paksumpi kuin perus viskoosi, mutta laskeutuu hyvin. Siitä se sitten taas lähti.

Kaavoitus, kuosittelut ja proto

Kangasta hypistellessä ajatuksiini piirtyi mekko, jonka luonnostelin paperille.

Käytän pohjana aiemmin piirtämääni peruskaavaa, joten pääsen heti kuosittelemaan mallia, toki kauluksen kaava piti piirtää. Työ eteni vauhdikkaasti ja samana päivänä valmistui proto. Kuosittelu oli onnistunut, mutta kaavaan piti tehdä muutamia korjauksia.

Kaavaan tehtävät muutokset
Punaisella näkyvät kaavamuutoksen sekä sivusaumoihin lisätty taskut
Tukikangasta laitan etualavaraan, taskunsuihin ja alakaulukseen
Kankaan leikkuu 1cm saumavaroilla

Ompelu

Aloitin ompelun huolittelemalla etu- ja takakappaleiden saumat (silitän saumavarat auki). Sivusaumat huolittelen yhteen samalla kun ompelen saumaan taskut.

Avattu – ja yhteen huoliteltu sauma

Sivusauman ja taskun ompelu

Sivusaumoihin lisäsin taskut. Ompelin taskupussit taskunvaroihin, huolittelin saumat ja silitin saumavarat miehustaan päin. Asetin etu- ja takakappaleet vastakkain. Ompelin sivusauman ja lopuksi huolittelin reunan saumurilla. Silitin saumavarat etuosaan päin, näin taskut asettuvat oikein.

Sen jälkeen asettelin kauluksen ja alavaran paikalleen. Ompelin ja käänsin sen oikein päin. Alla kuva kauluksen kiinnityksen jälkeen.

Mekko näyttää nyt tältä. Tehtävänä on vielä napit, kädenteiden viimestely ja helman huolittelu. Mekko alkaa näyttää juuri siltä mitä suunnittelin 😀

Viimeistelyt / Kädentiet, napit ja helma

Huolittelin kädentiet vinonauhalla. Leikkasin kankaasta 4cm nauhan, josta silitin 2cm vinonauhan.

Nappeina päätin käyttää päällystettäviä nappeja kun sellaiset löytyi kotoa. Niiden teko oli melkosta nypertelyä, koska niitä tarvittiin 14 kpl. Kun napit oli valmiina, hahmottelin niiden paikat. Sen jäleen tein napinlävet ja ompelin napit kiinni mekkoon. Viimeisenä viimeistelin helman. Nyt mekko oli valmis.

Valmis mekko

Valmis mekko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: