Uusi laukku

Jonkinaikaa olen tuskastellut laukku tilantenetta. Kuljetan eväät töihin, mutta rasiat eivät sovi aiemmin tekemiini laukkuihin. Joten laukun lisäksi pitää aina olla myös kassi rasioiden kuljettamiseen. Päätin muuttaa tilanteen ja suunnitella kassin, johon sopivat eväsrasiat sekä henkilökohtaiset tarvikkeet. Laukun koko määrittyy eväsrasioiden mukaan. Ei liian iso eikä myöskään pieni. Piirsin suurpiirteisen kuvan laukusta ja sen mitoista. Sen pohjalta hahmottelin laukun kaavan.

Kankaana käytän paksua puuvillakangasta. Jotta laukku pysyy ryhdissä se tarvitsee kunnon kovikekankaan. Kotoa löytyy muutamia vaihtoehtoja. Päädyin käyttämään kuitukoviketta ja sen lisäksi paksua kangaskoviketta, joka on jäänyt yli jostain toisesta projektista.

Laukkuun tulee kantokahvat sekä olkahihna. Ulkosivuille suunnittelin taskut. Toiselle puolelle takuihin tulee solki kiinnitykset ja toiselle vetoketjutasku. Sisäpuolelle tulee myös taskut tarvikkeille. Laukun pohjaan laitan korvikkeen. Laukussa käytettävät soljet ovat kierrätysmateriaaleja. Eli ne on irrotettu rikkinäisestä vöistä ja kengistä.

Aloitin laukun valmistamisen tekemällä vinonauhoja, joista tulee laukun hihnat. Olkahihnat leveydeksi tein 5cm, jotta laukkua on mukava kantaa. Kantohihnat tein 2,5cm levyisiksi, samoja hihnoja käytetään myös taskun lukkosoljissa.

Kun vinonauhat oli ommeltu, valmistin taskut ja taskuläpät. Kiinnitin oman logon taskuun ja sen jälkeen asettelin soljet paikoilleen. Niiden paikkoja piti tuumailla hetken. Muutamaan otteeseen jouduin purkamaan ennen kuin olin tyytyväinen solkien sijoitteluun. Toinen asia jota piti pähkäillän kantokahvojen pituus. Kun pituus oli sopiva huolittelin nauhojen päät ja kiinnitin sirkkarenkaat nauhaan. Asettelin kantokahvan paikalleen ja kiinnitin sen samaan ompeleeseen taskuläppien kanssa

Laukun sivut oli nyt valmiit, siirryin laukun kasaukseen. Ompelin avausvetoketjun päälikappaleisiin. Sen jälkeen yhdistin vetoketjuosan ja pohjan, jolloin niistä tuli kehä (keskiosa). Kiinnitin sivukappaleet keskiosaan. Laukun sisään pohjalle laitoin kovikkeeksi taika-huopa 500.sta. Huopa silitetään, jolloin siitä tulee kova. Leikkasin sen oikean kokoiseksi. Kiinnitin pohjaan vielä laukunjalkanastat sekä korusteeksi muutamia sisarniittejä.

Lopuksi vielä leikkasin ja ompelin vuoren pilkullisesta puuvillakankaasta. Laitoin kummallekkin suvulle taskuja sekä avaimille oman soljen.

Nyt laukku oli valmis. Siitä tuli juuri sellainen kuin suunnittelin.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: