Ompelupäiväkirja 2 / 3 – kaavakorjaukset ja vedostus

Tein leikkuukaavoihin korjaukset ja leikkasin vuoren osat sekä päälikankaasta takaosat sekä helman. Ennen vuoren ompelua huolittelin reunat saumurilla. Lopuksi silitin saumavarat auki, jotta sauman paikat pysyvät mahdollisimman ohuina. Harsin piilovetoketjun, jotta saadaan sovitettua vuori ennen etuosan vedostusta. Sovituksesta en tarkoituksella laita kuvia.

Tein ensimmäisen version tyllihelmasta.

Leikkasin tyllistä helman, johon päätin ommella kolme noin 20 cm kerrosta. Leikkasin 20 levyisiä noin 1,5 metriä pitkiä kangassuilaleita 6 kpl. Yhdistin aina 2 pitkää suikaletta, jonka jälkeen tein rypytyksen, asettelin ja ompelin kerrokset.

Mutta malli ei näyttänyt siltä mitä halusin, joten päätin suunnitella sen uudestaan. Tällä kertaa päätin käyttää jalkoja vasten pehmeää tylliä ja jäykempää tylliä välikerroksissa. Pehmeästä tyllistä tein ensin kolme alinta kerrosta, sen jälkeen muutama jäykempityllikerros, sekä aiemmin ompelemani helma ja lopuksi päälle vielä kolme pehmeää kerroista.

Nyt kun vuoriosa on kunnossa pääsin itse päälikankaan työstöön. Etuosan vedostan suoraan kankaan päälle, takaosan ja helman osat leikkaan kaavoilla.

Leikkasin takaosan sekä helman kaavojen mukaan taftista. Sen jälkeen aloitin etuosan vedostamisen. Alku oli hankala, en oikein tiennyt mistä ja miten olisi järkevä aloittaa. Ensimmäisellä yrityksellä aloitin vedostuksen olkapäältä siten, että laskosten suunta on vastakkaisen kainalon alle, mutta se näytti oudolta. Harmi että en ottanut siitä kuvaa. Purin yritelmän ja toisella yrityksellä päätin kokeilla laskosten laittamista vastaissiuuntaisesti. Se miellytti silmää jatkoin laskostamista. Tytär otti sovituskuvan. Pukuun pitää tehdä pieniä korjauksia jonka jälkeen puku on valmis. Sen jälkeen pitää suunnitella puvun kuvauksia, jossain kivassa paikassa😀.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: