Kesä 2019 ompelupäiväkirja osa 5- valmis iltapuku

Sovitimme korsettia uudemman kerran ja päätimme tehdä muutamia lisäysiä malliin. Yläosaan lisättiin koriste sekä olkapäille hihnat rintaliivien hihnojen peitoksi. Muutosten jälkeen alkoi itse korsetin kasaus. Laitoin pääliosan ja vuoren oikeat puolet vastallain. Väliin laitoin koristeen ja olkahihnat. Sen jälkeen ompelin yläreuman sekä keskitakaosan reunat. Käänsin korsetin oikein päin. Seuvaavana kiinnitin helmaosan korsettiin. Se olikin melkonen homma kun kaikki helmakerrokset oli ompelupöydällä 😀. Vuoriosan ompelin käsin saumavaraan.

Lopuksi kiinnitin korsettiin 8mm sirkat 3 sentin päähän toisista

Tässä vaiheessa laitan sivuille vain kuvan jossa poku on sovitusnuken päällä. Myöhemmin kuvaamme puvun mallin päällä, jossakin edyllisessä paikassa. Kuvat laitan sivuilleni.

Ajatukset työstä:
Tein puvun sen vuoksi että halusin testata suunnittelu ja ompelu taitoja. Aloitun puvun valmistamisen luomalla projektisuunnnitelman, jossa olin pohdin realistisesti ajankäyttöä sekä saumarakenteet. Tämä kannatti sillä työ eteni suunnitelmien mukaisesti. Ajattelin että teen pukua fiiliksen mukaan mutta projekti vei minut mukanaan ja se valmistui noin kahdessa viikossa (kaavotuksesta =》valmispuku). Helmaa tehdessä tein muutamia pitkiä päiviä. En vain malttanut lopettaa työtä. Toki alkuperäisessä suunnitelmassa helmaan piti laittaa karva, mutta koska oikeaa tekoturkissävyä ei löytynyt se muuttui vinonauhaksi. Mielestäni vinonauha näyttää hyvältä, olen tyytyväinen lopputulokseen.

Haluaisin jatkossakin tehdä juhlapukuja, joten suunnitteilla on jo seuraava puku, mutta ennen sen ompelua pitää tehdä vielä testejä sekä proja, jolla varmistetaan lopullinen malli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: