Kesä 2019 ompelupäiväkirja osa 4- korsetin ompelu ja helman viimeistely

Sovitimme protot ja yksi malli istui mallin päälle täydellisesti. Ennen kuin uskalsin leikata miehustan oikeasta kankaasta tein varmuuden vuoksi vielä toisen proton. Mallissa huomioin korsettiluukujat. Sovituksessa teimme muutamia pieniä korjauksia. Tein korjaukset kaavaan, jonka jälkeen leikkasin pääli-, vuori- sekä kovikekankaan. Vuorikankaan leikkasin isoilla saumavaroilla, niihin ompelin luukujat. Lopuksi leikkasin sopivan mittaiset tukiluut ja pujotin paikoilleen. Kasasin miehusta ja se jäi odottamaan sovitusta ennen lopullista ompelua.

Helma aiheutti myös päänvaivaa. Halusin ommella tekokarvan helmojen reunaan, jotta puvusta tulisi lähes samanlainen kuin pikkuprotosta. Tilasin sifongin verkkokaupasta. Kun olin saanut kankaan aloin etsimään samansävyistä tekoturkista. Etsin kaikista mahdollisista verkkokaupoista sekä kivijalkamyymälöistä jopa virossa asti, mutta sopivan sävyistä turkista ei löytynyt, joten suunnitelmaa piti muuttaa. Jotta helmasta tulee huolitellun näköinen päätin ommalle helman vinonauhan. Halusin että vinonauhan väri on sama kuin miehustan, joten tein nauhat itse. Vinonauhaa tarvitttiin reilut 40 metriä. Nauhan leikkuu, silitys sekä helman viimeistely vei yhden päivän.

Ei viron reissu ihan turha ollut, sillä sieltä löytyi 20 eurolla vannehame, jonka muokkaan tähän mekkoon sopivaksi. Käytännössä jatkan takaosaa siten että sinne tulee laahus, jossa on kaksi vannetta. Vanteiden tarkotus on pitää helma mallissa/ levittää helma tasaisesti.

En ole aiemmin käyttänyt missään hameessa vanne alushametta saati tehnyt sellaista, joten en todellakaan tiedä miten tämä kuuluisi oikeasti tehdä. Aloitin työn poistamalla vannehameesta kaksi ylintä vannetta, jolloin alkoperäiseen hameeseen jää vain alinvanne. Lisäksi leikkasin lakanakankaasta helman mallisen laahuksen. Merkitsin laahuksen alareunasta 20cm ja 40 cm kohtaan merkit, joihin ompelin vannekujat. Yhdistin poistamani kaksi vannetta yhseksi vanteekso ja pujotin sen alimmaiseen kujaan. Ylempään kujaan laitoin muovivauhan.

Sehän muistuttaa jo mekkoa 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: