Kesä 2019 ompelupäiväkirja osa 3 – helman ompelu

Sifonki liestyy helposti, joten ompelin sivu- ja KT- saumat pussiompeleella. Pussiompele aloitetaan asettelemalla nurjat puolet vastakkain, ompele sauma ja leikkaa saumava kapeaksi. Silitä sauma, sen jälkeen käännä oikeat puolet vastakkain ja ommellaa sauma niin että edellinen ommel jää pussiin. Lopuksi silitä sauma. Kun saumat on ommeltu vuorossa on helman.

Haluan helmasta aaltoilevan. Se saadaan ompelemalla muotoiltu siima helmaan. Tähän projektiin tarvitaan 0,60 mm siimaa reilut 40 metriä sekä putkilo. Siima kierretään tiukasti putkilon ympärille. Käytin putkilona kaavaparerirullan sisällä olevaa pahviputkea. Sen jälkeen siimalla päällystetty putkilo laitetaan mikroon 30 sekunniksi. Siiman annetaan jäähtyä putkilon ympärillä. Asetan siimaputkilon ompelukoneen viereen niin että se avautui sitä mukaan kun ompelen siimaa helmaan. Näin siima ei sotkeudu. Siima ommellaan kääntövaran sisälle lyhyellä kapealla siksakilla.

Ompelin helman kerros kerrokselta. Toki saman olisi voinut ommella liukuhihna tyylillä eli ompelisi samat saumat jokaisesta kerroksesta ja sitten seuraava jne. Tällä työllä ei ole kiire, koska teen tätä omaksi iloksi niin ompelin työvaiheet kerros kerrokselta. Aloitin työn alimmaisesta kerroksesta. Päällimmäiseen kerrokseen kiinnitin 25 cm piilovetoketjun KT saumaan. Muut kuusi kerrosta kiinnitin vetoketjun saumavaraan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: