Eilen kangas tänään paita !

Piipahdin päivän reissulla Virossa ja tietysti piti tehdä nopea vilkaisu paikalliseen kangasvalikoimaan. Aikaa oli rajoitetusti, niin kävin Forumissa olevassa Kangas&Nööpissä. Mukaan lähti tulppaanikangas, joka on 70% viskoosia ja 30% silkkiä. Kangas oli ihanan näköinen sekä tuntuinen.

Kankaan nähdessäni mieleeni tuli paita, jonka näin pinterestissä. Miehusta oli peruspaita ja hihoissa porrastetusti 3 trumpettikerrosta.

Olen tykästynyt trumpetti- sekä kellohihoihin. Aiemmin olen tehnyt yksinkertaisen, sekä kaksinkertaisen trumpetti-/kellohihan, joten tämä kolmekerros hiha menee hyvin edellisten jatkeena.

Projekti lähti etenemään hihan suunnittelulla. Pienen pähkäilyn ja piirtely tuloksena sain piirrettyä hihan kaavat. Tein hihoihin kellotuksen. Jotta eri kerrokset laskeutuvat tasaisesti kellotuksen pitää olla kutakuinkin samanlaiset. Tein maltillisen kellotuksen, jolloin mallista tuli trumpettimainen. Miehustassa käytin jo aiemmin käyttämääni kaavaa.

Nyt kaavat oli valmiit. Kankaan silitys ja sen jälkeen osien leikkuu.

Aloitin ompelun hihojen kasauksella. Jotta osat ei menisi sekaisen niin järjestelin ne pöydälle ompelujärjestykseen. Alku oli liukuhihna tyylistä hommaa. Ompelin, huolittelin ja silitin ”rinkulat”. Sen jälkeen kiinnitin ne ylhäältä alaspäin. Tämäkin oli hieman liukuhihnamaista, joten onnistuin ompelemaan yhden kerroksen väärin päin. Eli ompelin alavaran vahingossa trumpetin päälle. No ei auttanut kuin purkaa saumat, järjestellä kerrokset oikeaan järjestykseen ja ommella uudestaan.

Hihojen jälkeen ompelin miehustan. Kiinnitin hihat, huolittelin helman kaksoistikkaus päärmeellä. Lopuksi vielä kiinnitin poolokauluksen.

Sen jälkeen loppusilitys ja muutamien valokuvien ottaminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: