Sifonkinen iltapuku

Iltapuvut ovat kauniita. Niissä on erilaisia pieniä yksityiskohtia, rakenteita ja materiaaleina kankaita, jotka haastavat ompelijaa. Niiden valmistamisessa saa testattua omia taitoja niin kaavoituksen kuin ompelun osalta. Juuri tällaisia kokeiluja varten hankin 1/3 osa kokoisen sovitusnuken. Pinterestin iltapukukuvien innoittamana päätin suunnitella, kaavoittaa sekä ommella sifonkisen iltapuvun, jonka helmassa on tekoturkis. Miehustan korsetin ompelin satiinista.

Piirsin sovitusnukelle peruskaavan, kuosittelin miehustan suoraan sovitusnuken päälle. Helman tein täyskellona. Helmassa on kuusi sifonkikerrosta.

Aloitin ompelun satiinisesta korsetista. Korsettiin ompelin tukinauhat.

Sifonki on ohutta ja liukasta. Ennen leikkuuta kiinnitin kaavat huolella kankaaseen, että kangas pysyy suorassa leikkuun ajan.

Halusin että helmasta tulee aaltoileva, joten ompelin kapealla siksakilla jokaisen kerroksen helmakäänteen sisään muotoillun siiman. Tekoturkiksen kiinnitin käsinompeleella.

Kun kaikki kuusi helmakerrosta oli valmiina yhdistin ne miehustaan ja huolittelin sauman.

Viimeistelin korsetin sirkkarenkailla, joihin pujotin ohuen satiinisen kiristysnauhan. Tämän jälkeen puku oli valmis. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Olisi hienoa, jos joskus tulisi tilaisuus tai tarve valmistaa kyseinen puku mittatilauskoossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: