Kellohelmainen paita

Tyttäreni pyysi valmistamaan hänelle kellohelmaisen paidan. Paidan edessä helma on lyhempi ja takana pidempi.

Aiemmin olen tehnyt kellohelman vain hihoihin mutta samalla periaatteella tuo kello ommellaan helmaan.

Homma lähti liikkeelle peruskaavan kopioinnilla ja kuosittelulla. Päätin kuositella ensin kellohelman. Kellotus alkaa vyötäröltä. Edestä sen korkeus on 17 senttiä ja takaa 35 senttiä. Ennen leikkuuta sovitin helmakaavaa sovitusnukelle ja mielestäni se näytti edestä liian lyhyeltä joten päätin pidentää helmaa kauttaaltaan 10 senttiä.

Miehustan kuosittelin siten että vain etuosassa on muotolaskokset, jotka lähtevät vyötäröltä rinnan kärkeen. Takaosaan muotolaskokset jätin auki, näin paitaan saatiin väljyyttä. Ompelin paidan muuten valmiiksi, vain hihojen istuttaminen jäi sovitukseen.

Tytär tuli käymään ja hihat istutettiin. Siinä jutustelun lomassa ompelin hihat kiinni ja sen kummemmin tarkastelematta huolittelin saumat saumurilla. Siinä kohtaa olin tyytyväinen ompelukseen, mutta kun käänsin paidan oikein päin huomasin että toisen hihan saumaan oli tullut ”kangasrytty”. Ei muuta kuin purkamaan saumaa ja tietysti saumuri oli sitten leikannut pienen reijän paidan selkäosaan. Ompelin sauman uudestaan mutta reikä jäi näkyviin. Tässä kohtaa olin valmis heittämään tekeleen tallirätiksi. Tyttär keksi että ompele logokangasmerkki reijän päälle. Merkki oli juuri oikean kokoinen.

Reikä tuli sitten tilkittyä merkillä (nurjalle puolelle silitin tukikankaan, ettei reikä suurene). Tyttären mielestä korjaus oli onnistunut, hauska yksityiskohta. Kerrankin merkki on näkyvällä paikalla 😂.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: