Collegetakki

 

Päätin suunnitella ja ommella itselle collegetakki, jonka hihoissa on vetoketjut.

Tuumasta toimeen. Työ lähti käyntiin mallipiirroksella. Mallia hahmotellessa päätin käyttää kahta collegekangasta. Hartioissa ja hihoissa käytin ruututikattua collegea, muut osat ompelin tavallisesta collegekankaasta. Collegekankaan väriksi valitsin harmaan. Kankaat hankittu Kaarinan Jätti Rätistä.

Projekti lähti liikkeelle peruskaavan piirtämisellä. Piirsin kaavan +12 väljyysvaralla. Seuraavana vuorossa oli kuosittelu. Ennen kankaiden leikkuuta pesin ja höyrytin kankaat. Leikkasin osat sentin saumavaralla.

 

Ompelin saumat saumurin viisilankaisella varmuustikillä ja päälitikkaukset lukkotikillä.

Takin valmistus alkoi taskuvetoketjujen ja taskupussien ompelulla. Vasemman taskun alareunaan ompelin oman vaatemerkkini. Sen jälkeen yhdistin keskietu- ja sivukappaleet. Silitin saumavarat sivusauman suuntaan ja kiinnitin sen ompelulla. Lopuksi yhdistin etuylä- ja alaosan. Saumavaran silitin alaspäin ja ompelin sen kiinni lukkotikillä. Seuraavana kokosin takakappaleen, lopuksi yhdistin etu ja takakappaleen. Takki alkoi hahmottua.

 

Siirryin valmistamaan hihoja. En aiemmin ole ommellut hihahalkioihin vetoketjuja tai kiila, joten ompelujärjestystä piti hieman tuumailla. En muistanut valokuvata hihavetoketjujen ompelua. Ilman kuvia työvaiheiden selittäminen on vaikeaa, joten tätä vaihetta en tällä kertaa kuvaile tarkemmin. Sen jälkeen istutin valmiit hihat takkiin ja ompelin ne kiinni.

 

Lopuksi kiinnitin kauluksen, kuminauhakujan sekä etuvetoketjun.

 

Olen tyytyväinen takkiin. Se vastaa ajatuksia, mutta aina on jotain, jota voisi parantaa tai tehdä toisin. Tässä takissa halusin käyttää metallisia vetoketjuja. Taskujen ja etuvetoketju ovat oikean kokoiset. Hihoissa on mielestäni hieman liian iso vetoketju. Se johtuu siitä, että kun valmistin takkia vetoketjuvarastostani ei löytynyt pienempää metallista vetoketjua. En viitsinyt lähteä kangaskauppaan vaan päätin käyttää kotoa löytyvää vetoketjua.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: