Villakangastakkeja

Vuosia olen haaveillut kellohelmaisesta villakangas talvitakista. Nyt kun osaan kaavoittaa päätin toteuttaa tämän haaveen. Noin vuosi sitten löysin viron reissulla ihanan villakankaan. Takkiprojektia eteni vasta tänä kesänä kun onnistuin piirtämään mieleisen kaavan. Samalla kaavalla ompelin jo aiemmin kaksi syystakkia. Kaava on niin onnistunut että päätin ommella sillä myös talvitakit itselle sekä tyttärelleni. Jotta takeista tulee lämpimiä väliin laitan villavatiinia ja vuorikankaaksi valitsin cupron. Ensimmäisen takin ompelusta en ottanut vaihekuvia, joten kuvat on mustan takin valmistumisesta.

Kaavaosien leikkaaminen oli hidasta puuhaa, sillä ne piti leikata kolmesta kankaasta. Lisäksi piti huomioida langansuunta, kellohelman osalta, jotta kangas laskeutuu siististi. Miehusta- ja hihojenosissa leikkuusuuntana on suoralangansuunta ja kellotetun helman osat on leikattu vinoonlangansuuntaan. Leikkaaminen ei loppunut vielä siihen, sillä takki tarvitsee myös tukikankaita. Tukikankaana käytin ohutta kuitutukikangasta. Tukikankaiden kiinnitys silitysraudalla oli hidasta hommaa. Lopulta pääsin itse takin ompelemiseen.

Ensin ompelin takin pääliosat. Silitin saumavarat auki. Päälikankaan ompelu sujuikin nopeasti. Hihojen istutukseen sain apuja, joten sekin sujui vaivattomasti. Vuoren ja villavatiinin ompelu oli työlästä, cupro liukui vatiinin päällä, sen kanssa piti olla tarkkana, jotta osat osuivat kohdikkain. Tämä oli ompelun hitain vaihe.

Musta takki odottaa sovitusta/hihojen istutusta sekä helmapituuden tarkastusta. Pääliosan ja vuoren yhdistämisestä laitan kuvat samalla kun päivitän kuvat mustan takin valmistumisesta.

Valmiin takin napinlävet jouduin ompelemaan käsin kun ompelukoneeni ei kyennyt ompelemaan näin paksua villakangasta. Lopuksi kiinnitin napit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: